Waar moet ik opletten bij het kiezen van een website bouwer?

Als een potentiële klant bij Bullseye Design een offerte aanvraagt, ben ik regelmatig niet de enige waarbij een offerte wordt aangevraagd. Soms krijg ik dan ook de vraag: waar moet ik op letten bij het kiezen van een website bouwer. Hieronder een lijstje van dingen die belangrijk zijn om op te letten bij het maken van een keuze:


Is het een echt bedrijf?

Staat de website bouwer ingeschreven bij de KVK. Dit is via de website van de Kamer Van Koophandel makkelijk te controleren (www.kvk.nl). Verder kun je ook kijken op de site van de branchevereniging NLGW, al staan niet alle ingeschreven website bouwers op deze pagina (www.nlgw.nl).


Vind je zijn of haar werk mooi?

Zie je verschil in de websites die er gemaakt worden, spreken ze je aan en zou je er zelf op doorklikken om meer te zien. Je bedrijf verdient een unieke presentatie op het internet, niet een standaard template met een standaard tekst. Het is jou visitekaartje naar je eigen klanten toe.


Referenties

Hoeveel referenties, maar vooral zijn de referenties goed? Kun je ook buiten de eigen website van de websitebouwer referenties vinden (op bijvoorbeeld google of andere bronnen)?


Vindbaarheid

Google eens een aantal websites van de website bouwer. Zijn ze goed vindbaar op google? Dit is een hele lastige want je weet natuurlijk niet waarop het bedrijf gevonden wil worden, is het een commerciele website met veel vindbaarheid op diverse diensten. Of is het een website die puur gemaakt is als visitekaartje.


Beveiliging van de website

Als je de websites van de website bouwer opent, zie je dan een beveiligde verbinding? Te herkennen aan "https://" en het bekende hangslotje in de adresbalk van de browser.


Mobiel

Ik zou hem bijna vergeten, zo vanzelfsprekend is het tegenwoordig. Werkt de website goed op de mobiele telefoon?


Nou denken sommige mensen na deze punten natuurlijk aan de ook aan mij veelgestelde vraag: Wat kost het? Ik snap dat dat belangrijk is, maar ook voor websites geldt vaak: goedkoop is duurkoop. Een website-aanbieding die iets te gunstig lijkt om geloofwaardig te zijn, levert vaak een website op met technische gebreken, problemen met support of een wurgcontract voor de hosting. Laat je vooraf goed informeren over alle bovenstaande punten, zodat je ook weet waar je voor betaalt.